Studiebureau Buro STIEL vond betaalbare bedrijfsruimte dankzij de POM

30-06-2022
0 reacties

’t Is een probleem waar veel starters tegen aanlopen: ze hebben plannen en ambities te over, maar waar vinden ze betaalbare bedrijfsruimte om die te verwezenlijken? POM West-Vlaanderen helpt, met werkplekken tegen bijzonder interessante voorwaarden.

Ook Buro STIEL, een jong studiebureau uit Roeselare, vond dankzij de POM een aantrekkelijke kantoorruimte. Dat vertellen oprichters Thomas Sucaet en Dieter Dewitte.

Thomas Sucaet: “Buro STIEL is een studiebureau voor stedenbouw en infrastructuur. Onze voornaamste klanten zijn architecten en projectontwikkelaars. Als zij een nieuw woonproject opzetten, leveren wij allerhande ondersteunende diensten: bij de verkaveling, de aanbesteding van de werken, de infrastructuur, riolering, wegen... Alles wat niet strikt met het gebouw zélf te maken heeft.”

“Ik ben ruimtelijk planner, Dieter is burgerlijk ingenieur bouwkunde. We waren collega’s bij een ander studiebureau in het Brugse – ik heb daar 6 jaar gewerkt, Dieter zelfs 10 jaar. Maar we misten een beetje de uitdaging, en in januari 2020 zijn we zelfstandig begonnen. We zijn bewust verhuisd naar Roeselare: omdat Dieter hier woont, maar ook omdat hier nog niet zoveel kleinere studiebureaus zijn. We dachten dat we een gat in de markt gespot hadden, en dat bleek te kloppen: we hebben véél werk (lacht).”

Oude bottelarij

“We leerden ’t Werkpand kennen via het startersinitiatief van de POM: Start&GO. We vroegen een gesprek aan en al snel konden we een kantoor huren in ’t Werkpand Roeselare, een gerestaureerde oude bottelarij van Rodenbach. Echt een heel toffe plek. Ons team bestaat uit drie mensen – we hebben één werknemer. Huren in ’t Werkpand heeft een groot financieel voordeel. Als startende ondernemer krijg je het eerste jaar een korting van 40% op de normale huurprijs. Pas na vijf jaar betaal je een marktconforme prijs. Dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel.”

Krappe arbeidsmarkt

Thomas: “’t Werkpand is ook om andere redenen interessant voor ons. Dankzij de gezamenlijke gedeeltes: de keuken, de vergaderzalen, de binnenplaats... leg je sneller contact met de andere huurders. Eén ervan, een projectontwikkelaar, is zelfs een klant van ons geworden.”

“We zitten hier nu ruim twee jaar, maar binnenkort verhuizen we naar een nieuw pand. Daar is plaats voor een team van een zestal mensen, want het is onze ambitie om te groeien. We worstelen wel met de krapte op de arbeidsmarkt. We hebben een vacature die al acht maanden openstaat, het is echt niet simpel om hier in de streek goede mensen te vinden.”

Dieter: “Binnenkort komen we dus onder de vleugels van POM West-Vlaanderen vandaan, maar we zijn heel blij dat ze ons mee op weg hebben geholpen. Door corona hebben we niet van alle mogelijkheden gebruik kunnen maken, maar de huurformule was erg aantrekkelijk, en we hebben ook ons netwerk kunnen uitbreiden. We zouden het aan iedere starter aanraden.”

Binnenkort zijn er 6 kantoren van 1 tot 4 werkplekken beschikbaar. Heb je interesse? Spring eens binnen in de Spanjestraat in Roeselare of contacteer Doortje (doortje.vanhove@pomwvl.be - 050/140.185).

Afbeeldingen

Verhalen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen