Netwerken en bijleren van elkaar op het nieuwe Start&GO-platform

03-06-2022
0 reacties

Een Start&GO-event over het boek ‘Eindelijk eigen baas’ deed het ondernemerszaadje ontkiemen bij Phebe D’hondt. Ondertussen brengt ze ondernemers en hun verhalen samen via het online platform Overondernemers.be en ondersteunt en coacht ze ondernemers in personal branding.

Ondernemersverhalen

“Toen ik meteen na mijn talenopleiding aan de slag ging bij Communicatiebureau Accolade als vertaler en copywriter ging ik heel vaak netwerken. Het viel me altijd op dat er zo weinig gebeurt met de mooie verhalen die ik telkens weer hoorde. Als copywriter wilde ik die graag uitschrijven. Het leek me een leuke hobby, maar al snel werd het veel meer dan dat.” (lacht) “Waar Overondernemers.be drie jaar geleden startte als platform met ondernemersverhalen, is het ondertussen een echte netwerkorganisatie geworden. Leden genieten voordelen in de vorm van online zichtbaarheid, hebben toegang tot een inspirerende community en kunnen deelnemen aan maandelijkse netwerkevenementen.

Personal branding

Tijdens die evolutie ontdekte ik dat ik ervan hou de ondernemer zelf in de kijker te zetten, veel meer dan het bedrijf. Zo specialiseerde ik me gaandeweg in personal branding. Het werd me in 2021 steeds duidelijker dat dat mijn roeping was: Overondernemers.be verder uitbouwen en ondernemers begeleiden bij hun personal branding. In juli 2021 waagde ik de sprong naar voltijds ondernemen.”

Niemand onderneemt alleen

“Sinds 2017 nam ik deel aan diverse events en workshops van Start&GO, onder meer over storytelling en video, over timemanagement en over prospecteren in coronatijden. In november 2019 nam ik deel aan een eerste klankbordsessie. Experten met diverse achtergronden luisterden naar mijn uitdagingen en gaven feedback op het concept van Overondernemers.be. Ze brachten me ook in contact met mensen uit hun netwerk en kwamen zelf naar mijn volgende netwerkevent. Een jaar later had ik opnieuw een klankbordsessie waar ik superveel concrete tips kreeg over sales, die ik in de weken daarna heb toegepast.”

Ondertussen mag Phebe zichzelf als kers op de taart trotse ambassadeur van het nieuwe online platform van Start&GO noemen, waarop ze haar kennis over personal branding graag deelt. “Het platform is een bijzonder waardevolle start om als beginnende ondernemer je netwerk uit te bouwen en kennis op te doen. Er worden regelmatig online netwerkmomenten georganiseerd. Neem een kijkje, volg het verhaal van andere starters en deel dat van jou ook. Want niemand onderneemt alleen!”

Afbeeldingen

Verhalen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen