Ulla Lust brengt je in beweging

01-02-2022
0 reacties

Twee jaar geleden zei Ulla Lust haar job op om als zelfstandige bewegingscoach te starten. Het coronavirus stak haar stokken in de wielen, maar kon haar enthousiasme niet temperen. Met wat hulp van Start&GO kon ze zich heroriënteren en vond ze ondersteuning voor haar plannen.

Stilzitten is niets voor Ulla Lust. Ze studeerde voor regentes lichamelijke opvoeding en gaf 25 jaar lang groepslessen in bijberoep om mensen in beweging te krijgen. Twee jaar geleden waagde ze de sprong en werd ze bewegingscoach op zelfstandige basis. Ze trok naar Nederland om zich te specialiseren in de begeleiding van (ex-)kankerpatiënten.

Spreken uit eigen ervaring

“In 2005 werd bij mij borstkanker vastgesteld”, vertelt Ulla. “Gelukkig ben ik altijd sportief geweest en had ik een goede conditie. Dat heeft me zeker geholpen in het genezingsproces. Ik ben zelfs kunnen blijven sporten. Was dat wetenschap, geluk of een combinatie, dat is moeilijk te zeggen. Maar zovele jaren verder is toch wel bewezen dat beweging de risico’s op bijwerkingen en hervallen verkleint.”

“De revalidatie van kankerpatiënten vindt bij ons nog vooral binnen de ziekenhuismuren plaats, terwijl je daar als ‘survivor’ liever niet terug naartoe wilt. Het is ook vaak in groep, en voor sommigen is dat moeilijk omdat de verhalen van anderen hard binnenkomen. In Nederland gebeurt het revalidatieproces veel meer in gewone fitnesscentra. Met mijn achtergrond wil ik die manier van werken graag hier aanbieden.”

Betrouwbare begeleiding

Als starter wou Ulla zich goed laten begeleiden, maar dat bleek niet altijd even makkelijk. “Het aanbod is groot en je weet niet goed wat nuttig is”, zegt Ulla. “Ik ben zelfs aan een duur traject begonnen om er helaas halfweg mee te stoppen, omdat ik er niets aan had. Bij Start&GO ligt dat anders. Het is laagdrempelig, dankzij het creditsysteem hoef je er geen grote sommen geld voor neer te leggen en je kan ervan op aan dat het betrouwbaar is. We zijn begonnen in groep, en daarna kon je ook één op één begeleiding krijgen. Ikzelf werd begeleid door een marketeer, met wie ik nu nog steeds contact heb.”

Corona-annulaties

Net op het moment dat Ulla Lust als bewegingscoach startte, brak de coronacrisis uit. Dat betekende onder meer dat mensen in levende lijve begeleiden of samenbrengen niet altijd meer mocht. “Mijn doelgroep toen stond natuurlijk niet te springen om buiten te komen”, vertelt Ulla. “De mensen van Start&GO adviseerden daarom om me te richten op presentaties voor bedrijven en mutualiteiten. Daarin start ik van het verhaal wat kanker met je lichaam doet, om te tonen hoe belangrijk beweging is voor iedereen. Jammer genoeg werd ook een groot deel daarvan geschrapt door corona.”

“Het is frustrerend dat ik me nog niet echt heb kunnen tonen, maar ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing. Ondernemerschap is niet altijd zo rooskleurig als het op het internet lijkt. Daarom ben ik wel blij met de ondersteuning en de contacten die ik via Start&GO heb. Ik heb nu weer een bijberoep, waardoor ik geen stress meer heb over inkomsten. En zodra het mag, vlieg ik er meteen weer in.”    

Afbeeldingen

Verhalen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen