Tip: handige tool voor businessplan

Wieze Tanghe 08-03-2022
667 keer bekeken 0 reacties

Ben je op zoek naar een handige tool voor het maken van je businessplan? Ontdek het Startersplatform van UNIZO.

Het belang van een goed businessplan

Hoewel het voor sommigen een gigantische opdracht lijkt, is het belangrijk om voor de start grondig werk te maken van een businessplan of ondernemingsplan. Bekijk het in de eerste plaats als een werkinstrument voor jezelf: kloppen de prognoses? Zijn er opportuniteiten? Wat zijn de sterktes en zwaktes van mijn idee? Wie zijn mijn concurrenten? Is het überhaupt een haalbare zaak? Enzovoort….

Anderzijds is het een goede basis voor gesprekken met anderen: voor leveranciers en klanten, de boekhouder, de bank: een goed visitekaartje!

Daarnaast is het maken van een businessplan verplicht bij vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

Maar hoe begin je eraan?

Weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Neem dan eens een kijkje op het Startersplatform van UNIZO (onderaan vind je de link). Hier vind je alles wat een starter nodig heeft om van een droom een structureel en concreet plan te maken. Naast een handige tool om een ondernemingsplan te schrijven, zijn er meer dan 60 video’s beschikbaar over alle opstart-thema’s en vind je handige documenten en downloads om als starter mee aan de slag te gaan.

Kan je nog wat extra hulp gebruiken?

Kan je nog wat persoonlijke hulp gebruiken voor het maken van je businessplan? UNIZO staat klaar om je via het traject starten hierin te begeleiden!

Afbeeldingen

Tools

Cookie-instellingen